Благодійна ініціатива: ФК «Рух» та Григорій Козловський підтримують Збройні Сили України

Григорій Козловський та благодійна організація «Рух у Майбутнє» регулярно творять для нашої країни.

БО «Рух у Майбутнє» побачила світ у березні 2022 року. Її засновник з самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну почав активно допомагати нашим військовим. І у цей момент він вирішив, що безкорислива гуманітарна допомога — саме те, чого потребують діти, переселенці, медики та інші важливі категорії нашого суспільства. Протягом останніх півтора року підсумки цієї діяльності просто вражають.

Основною метою цієї благодійної організації є гуманітарна допомога тимчасово переміщеним особам, реабілітація дітей, які стали переселенцями, а також надання допомоги українським лікарням, госпіталям і військовим. Одним з ключових принципів роботи цієї організації є співпраця з іноземними державами та міжнародними організаціями у сфері притулку та захисту біженців та інших осіб, які потребують додаткового захисту.

Перші люди, які долучилися до підтримки благодійного фонду “Рух у Майбутнє”, включали заслуженого тренера України Мирона Маркевича, голову Львівської асоціації футболу Олександра Шевченка, колишнього наставника футбольного клубу “Рух” Івана Федика, відомого коментатора Віктора Вацко, блогера Дмитра Поворознюка і Михайла Кополовця. І саме завдяки їхнім зв’язкам і підтримці іноземних партнерів, організація отримала можливість збирати кошти для України. Крім того, всі працівники клубу, академії та школи “Руху” також долучилися до роботи організації. Президентом благодійної організації був призначений генеральний директор “Руху” Ігор Дедишин.

Кожен, хто має бажання, може долучитися до фонду допомоги Україні “Рух у Майбутнє”. Для цього існують контактні телефони: +380 (68) 890 28 44 (Микола); +380 (93) 441 87 34 (Павло).

Поміч військовому госпіталю та інші ініціативи

У липні Григорій Козловський та благодійна організація “Рух у Майбутнє” передали військовому госпіталю Львова два дорогоцінних апарати на суму 4 мільйони гривень — наркозо-дихальний апарат і нейрохірургічний мікроскоп. Збір коштів на ці прилади став можливим завдяки різноманітним акціям і внескам людей, які приєдналися до роботи фонду.

Однією з таких акцій був благодійний турнір серед ветеранів під назвою “Кубок допомоги Україні”. Цей турнір було організовано Фондом допомоги Україні “Рух у Майбутнє”. У фіналі цього турніру “жовто-чорні” здобули перемогу над командою “Львів” з рахунком 2:1. У змаганнях брали участь 10 команд з Академії “Руху”. Окрім львівських команд, грали також збірні різних регіонів України та національна збірна України, в складі якої виступали відомі футболісти та тренери.

Пізніше відбувся ще один “Кубок допомоги Україні” серед професійних, аматорських та юніорських команд, організований благодійною організацією “Рух у Майбутнє”. На цей раз збирали кошти для придбання наркозо-дихального апарату PRIMA-456 для Львівського військово-медичного клінічного госпіталю. Змагання відбувалися на полях клубної Академії та залучили 12 професійних команд, включаючи “Колос”, “Верес”, “Львів”, “Карпати”, а також збірну України U-21.

Крім цього, благодійна організація “Рух у Майбутнє” організувала кіберспортивний турнір з такою ж назвою. Турнір відбувся на Академії “Руху” в квітні та травні. У заході взяли участь 32 учасники, які грали як в онлайн, так і офлайн режимах. У заході взяли участь відомі гості, такі як Олександр Зінченко зі збірної України та “Манчестер Сіті”, Віктор Вацко, Андрій Бедняков, Слава Дьомін, Юрій Климчук та Ігор Литовка. Усі зібрані кошти з турніру були спрямовані на придбання наркозо-дихального апарату PRIMA-456 для Львівського військово-медичного клінічного госпіталю.

Крім цього, благодійна організація “Рух у Майбутнє” організувала дитячі змагання, завдяки яким вдалося зібрати кошти для дітей-переселенців. У турнірі категорії U-12 було зібрано 40 тисяч гривень. У турнірі категорії U-10 (2013-го року народження) змагалися 16 дитячих команд з різних міст. Участь у турнірі категорії U-9 також взяли 66 команд. Організатори зібрали 66 тисяч гривень для дітей-переселенців, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

Незабаром відбувся спортивний захід під назвою “Рух до перемоги”, організований для дітей-сиріт та дітей, які вимушено залишили свої домівки через війну. Захід, приурочений до Дня батька, відбувся у червні у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича. Його організували благодійні фонди “Домівка Милосердя” та “Рух у Майбутнє”, а також футбольний клуб “Рух” і Молодіжний центр святого Івана Боско.

Інтернаціональна робота

Учасники першого навчально-спортивного кемпу від благодійного фонду “Рух у Майбутнє” отримали можливість відвідати Фінляндію. Цей збір для школярів у віці від 7 до 15 років мав на меті розширити їхні горизонти та підтримати тих, хто тимчасово переселився з районів України, що зазнали воєнних дій, або тих, чиї батьки служать в Збройних Силах України. Діти, разом із матерями, сестрами та бабусями, проживали на базі Західно-Фінляндського Коледжу Гуйттінена, що розташований неподалік від Гельсінкі. Тут вони не лише вдосконалювали свої знання англійської мови під керівництвом викладачів університету, але й займалися спортом під наглядом професійних тренерів та вивчали культуру Скандинавії.

Проєкт був реалізований завдяки підтримці мерії міста Гуйттінен, українсько-польської фундації “IIASC” за допомогою благодійного фонду “Рух у Майбутнє”. Представники останнього, Олег Шпур та Павло Пронь, провели зустріч з мером Гуйттінена, Юркі Пелтомаа, підписали меморандум про співпрацю між фондом “Рух у Майбутнє” та адміністрацією Гуйттінена. Угода передбачала, що більше 1 000 українських дітей отримають можливість відвідати благодійні спортивні табори в Фінляндії протягом 2022 року, а також організацію спільних благодійних заходів для збору коштів на підтримку України. Місто Гуйттінен також обіцяло допомогти в пошуку партнерів у Фінляндії для надання підтримки українським дітям, організувати візити українських і фінських футбольних команд, включаючи Академію “Рух”, а також організувати благодійне турне дітей з “Руху” по Фінляндії для збору коштів для дітей-біженців.

Також благодійна організація “Рух у Майбутнє” підписала угоду про співпрацю з фондом Help Ukraine з метою об’єднання зусиль і надання ще більшої підтримки Україні. Олег Шпур і Олексій Кузнєцов поставили свої підписи під цим документом. Основним напрямком співпраці фондів є організація відпочинку українських дітей в європейських країнах для обміну досвідом і культурними цінностями.

Підсумовуючи рік, компанія Wirtualna Polska передала 83 масляні обігрівачі українським захисникам. Ці прилади, які забезпечують ефективне опалення приміщень, були великим внеском для оборони України. Раніше поляки передали 26 генераторів на передову і в різні військові частини. Польські друзі вже довгий час підтримують благодійну організацію “Фонд допомоги Україні ‘Рух у Майбутнє’”, активно сприяючи її роботі.

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА

У минулому весна благодійна організація “Рух у Майбутнє” організувала майстер-клас із розпису писанок для дітей з Харкова та Мелітополя, які знайшли притулок у Винниківській школі-інтернаті під час війни. Ірина Кметь, писанкарка, розповіла дітям про символізм писанок та навчила їх техніці розпису яєць за допомогою писачків, воску та барвників. Навіть ті діти, які раніше не мали досвіду у розписуванні писанок, з великим захопленням взялись за це заняття.

З початку війни, автобуси, надані футбольним клубом “Рух”, були використані для десятків рейсів з гуманітарною допомогою на маршруті Львів-Київ. Водії та волонтери здійснили транспортування ліків, продуктів та навіть корму для тварин в різні регіони України. Крім цього, автобуси використовувалися для евакуації дітей, жінок та літніх людей із гарячих точок. З середини березня, евакуаційні рейси фонду вирушали далі на схід, зокрема, до Запорізької області.

Діти, які вимушено залишили свої домівки через війну, отримали можливість ознайомитися з інфраструктурою “жовто-чорних”. Григорій Козловський з клубу “Рух” дарував їм клубну атрибутику та форму мадридського “Атлетіко”. Діти також брали участь у футбольному майстер-класі від професійних тренерів Академії “Рух”.

Меценатство від Григорія Козловського

Григорій Петрович Козловський відзначився активною допомогою українським військовим. Недавно, в рамках своєї підтримки, він особисто передав 45-ій окремій артилерійській бригаді дві військові вантажівки, екскаватор, сітки та 20 рацій.

Григорій Козловський і Кшиштоф Мушак

Попередньо внеском Григорія Козловського, Збройні Сили України вже отримали значну кількість обладнання та іншого матеріалу, включаючи артилерійські планшети, радіостанції, генератори, саперні лопатки, інструменти, ноутбуки та інше. Також відремонтували автомобілі та виготовили сотні буржуйок для військових на передовій.

Григорій Козловський також приєднався до підтримки фонду “Трибуна Героїв”,разом із іншими спонсорами надаючи фінансову допомогу родинам футбольних ультрас, які загинули в бойових діях. Він пожертвував понад 1,5 мільйона гривень на цю ініціативу.

Григорій Козловський також підтримав благодійну акцію Романа Зозулі “Народний Байрактар,” в якій футбольний клуб “Рух” зібрав 200 тисяч гривень для проєкту.

Повітряні сили ЗСУ отримали два комплекси супутникового інтернету “Старлінк” та професійну рацію “Моторола” від футбольного клубу “Рух.”

Загалом, Григорій Козловський активно допомагає ЗСУ та внесе значний внесок в їхні потреби в подальшому.

2023 рік: Постійна Допомога для 45-ї Артилерійської Бригади ЗСУ

В 2023 році 45-та окрема артилерійська бригада Збройних сил України продовжує отримувати значну допомогу від футбольного клубу “Рух” та мецената Григорія Козловського. На цей раз на передову лінію були доставлені три мобільних контейнера КУНГ (Кузов Уніфікований Нульового Габариту або Кузов Уніфікований Герметизований) з усім необхідним обладнанням, які зараз використовуються військовослужбовцями. Кожен КУНГ був обладнаний комфортно, включаючи буржуйки, меблі, спальні місця і інше необхідне обладнання. Важко знайти такі мобільні контейнери, тому кожен з них був ретельно відремонтований на місцевому підприємстві та обладнаний впродовж тижня.

Крім цього, футбольний клуб “Рух” надав комплект обладнання для мобільного лазне-прального комплексу та пунктів обігріву, включаючи бойлери, пральні та сушильні машинки, крани, труби, раковини та ОСБ-плити. Генеральний директор ФК “Рух” Ігор Дедишин підкреслив, що кожен запит від військових має негайну реакцію від клубу та Григорія Козловського, і вони завжди готові допомагати українській армії.

У січні, українські військові отримали акумулятори, зарядні пристрої, шини для різних видів транспорту, мастильні матеріали та автозапчастини. У відповідь, 45-та окрема артилерійська бригада передала футбольному клубу “Рух” бойовий стяг своєї бригади, визнаючи велику підтримку та допомогу.

Також в січні відбувся благодійний матч зірок “Віримо в ЗСУ,” де зібрали кошти для українських військових. Учасники матчу зірок зі світу шоу-бізнесу, кіберспорту, гумористи, блогери тощо спільно внесли важливий внесок у збір коштів. Впродовж березня, благодійна акція “Руху” відбулася у спортзалі Emily Sport Arena, де було зібрано понад 550 тисяч гривень. Також польські друзі допомогли із донатом в розмірі 1 мільйон гривень для закупівлі ударних дронів R-18 і генераторів для 47-ої окремої механізованої бригади “Маґура.”

У лютому 45-та артилерійська бригада отримала інноваційні дрони з тепловізійними камерами, призначені для нічного бачення. Серед них були модифіковані дрони Djimatrice 30 і Djienterprise.

У березні, ФК “Рух” і Григорій Козловський придбали 8 розвідувальних безпілотників “Посейдон,” які є одними з найбільш високотехнічних і високотехнологічних безпілотників у своєму класі. Вони мають значну дальність польоту та висоту польоту, а також захищені від радарів та тепловізорів.

Кілька днів пізніше, “Рух” передав 45-ій бригаді 7 квадрокоптерів DJI Mavic 3, які можуть застосовуватися як для фотозйомки, так і для відеозйомки в режимі реального часу. Українські військові також отримали металошукачі, оргтехніку та канцелярське приладдя.

Загалом, ця безпреречна підтримка з боку футбольного клубу “Рух” та Григорія Козловського свідчить про невичерпну відданість допомозі та захисту українських військових на передовій.

Беспілотники, що надійшли від “Руху” для 45-ї бригади, відносяться до літакового типу і складають повноцінні два комплекси із двома пунктами управління. Виробником цих безпілотників є українська компанія. Особливістю “Мари” є їх мала маса, приблизно 2,5 кілограми, і можливість запуску безпосередньо з рук оператора без потреби використання додаткового обладнання. Весь комплекс, включаючи літальні апарати, антени та інше обладнання, легко транспортується в сумці, яка не перевищує 20 кілограмів. Оператори “Мари” можуть оперативно вирушати, розгортати систему та запускати дрони для отримання інформації про ворожі позиції, техніку та розташування ворожих військових в тилу. Це значно розширює розвідувальні можливості і, відповідно, дозволяє нейтралізувати ворога на відстані 30–40 кілометрів від лінії фронту.

На початку травня, футбольний клуб “Рух” та його засновник, Григорій Козловський, спільно із норвезьким благодійним фондом “Fritt Ukraina,” придбали для 45-ї артилерійської бригади 30 дронів DJI Mavic 3 Cine. Важливою ініціативою також став президент норвезького футбольного клубу “Бранн,” Аслак Свердрупю. Бізнес-омбудсмен Львівської міської ради, Сергій Кіраль, домовився про співпрацю між норвезьким благодійним фондом та футбольним клубом “Рух.” Локальна ініціатива ГО “Народна самооборона Львівщини” відповідала за логістику та доставку дронів із Норвегії. Вручення дронів відбулося особисто за участю норвезького парламентаря та голови благодійного фонду “Fritt Ukraina,” Петра Фрюліха, а також генерального директора “Руху,” Ігоря Дедишина. У цій сучасній російсько-українській війні, дрони стали необхідним інструментом для військових, надаючи їм можливість точного і високоякісного розвідування, що полегшує знищення ворожих об’єктів без наближення до них.

“Щирі вітання” від Григорія Петровича Козловського і “Руху”

Важною частиною цієї співпраці є послання ворогам, які відправляються з “45-ки” у формі “полум’яних привітів” від футбольного клубу “Рух” і Григорія Козловського, з закликом до російських окупантів “здохнути” та “згоріти в пеклі.”

Ці послання будуть продовжувати надходити на ворожу територію, доки останній окупант не покине нашу землю. Співпраця між футбольним клубом “Рух,” його засновником Григорієм Козловським і 45-ю окремою артилерійською бригадою Збройних сил України, а також іншими військовими підрозділами, продовжує зростати.

У липні, футбольний клуб “Рух” та його засновник Григорій Козловський передали комплект обладнання для навчальної кімнати аеророзвідки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Серед цього обладнання були лед-панелі, сенсорний стіл, мультитач-панель і потужні ноутбуки. Надалі, один із підрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України отримав додатковий спорядження від футбольного клубу “Рух.”

В серпні “жовто-чорні” та Григорій Козловський спільно фінансували придбання 180 дронів за 4 мільйони гривень в рамках ініціативи “Пташки Перемоги”, під патронатом Львівської ОВА.

До Дня Незалежності бійці 45-ї окремої артилерійської бригади отримали від “рухівців” 10 антиланцетних комплексів “Зозулька” та інше господарське спорядження, загальні витрати на цю допомогу становили майже півтора мільйона гривень.

Також, у вересні, ФК “Рух” та його засновник Григорій Козловський передали артилеристам необхідні антиланцетні комплекси “Зозулька.” У той же час, 22 дрони від “Руху” потрапили до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де вони використовуються на кафедрі комплексів та приладів артилерійської розвідки для навчання курсантів та оперативного резерву.

У жовтні, футбольний клуб “Рух” та його засновник Григорій Козловський передали Збройним Силам України 3,7 мільйона гривень. За ці кошти, Львівська ОВА придбала тепловізори, прилади нічного бачення, автомобілі та обладнання для них, лазерні указки, приціли тощо. Отримане обладнання допоможе військовим в захисті регіону від можливих атак ворога, особливо під час опалювального сезону, і забезпечить безпеку критичної інфраструктури.

Крім того, в місті Винники відбувся благодійний футбольний турнір, приурочений вшануванню воїнів-прикордонників. Метою заходу було зібрати кошти на придбання дронів для Збройних Сил України. За результатами змагань було зібрано понад 300 тисяч гривень на дрони для наших військових.

--

--

Український бізнесмен, меценат, засновник та ідейний натхненник ФК “Рух” Львів, волонтер, керівник Благодійного фонду “Домівка”